Musiikki & Mediassa sukupolvenvaihdos

Tapahtumat
13.12.2017

Tampereella jo 28 vuotta järjestetty, musiikkialan merkittävin kotimainen ammattilaistapahtuma, Musiikki & Media on saanut uudet omistajat. Suomen Musiikki & Media-Tapahtumat S.M.M. Oy:n uudet omistajat ovat Tampere-talo Oy, Tiketti Oy, Sublime Music Agency Oy ja Juha Kyyrö. Yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Essi Kivitie.

Tapahtuman uusi omistajapohja koostuu musiikkialalla pitkään toimineista tahoista, joilla on kaikilla jo runsaasti kokemusta Musiikki & Mediasta niin asiakkaina kuin järjestäjinä.

Musiikki & Mediaa on järjestetty edellisten omistajien toimesta Tampereella jo vuodesta 1989, ja se on kolmanneksi vanhin musiikkialan ammattilaistapahtuma maailmassa. Tapahtuma kerää koolle koko laajan kansainvälisen musiikkialan levy-yhtiöistä ja kustantajista livebisnekseen ja managereihin sekä uusinta teknologiaa esittelevistä start-upeista alan muihin palveluntarjoajiin.

Musiikki ja Media järjestetään Tampereella 4.-6.10.2018.

Musiikki & Median toimitusjohtajana aloittaa 26.1.2018 Essi Kivitie, joka on aiemmin työskennellyt Rähinä Recordsin toimitusjohtajana.

”Musiikki & Media on oma instituutionsa ja on kunnia päästä kehittämään tapahtumaa yhdessä musiikkialan toimijoiden kanssa yhteistyössä. Yhteistä sekä uusille omistajille että minulle on halu kehittää kotimaista musiikkikenttää sen kaikilla osa-alueilla sekä halu kehittää Musiikki & Mediaa alaa vielä entistäkin tehokkaammin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Tavoitteemme on monipuolistaa tapahtumaa sisällöllisesti sekä nostaa sen kansainvälistä tunnettuutta alan toimijoiden parissa.”

Uudet omistajat ovat pitäneet ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa yhtiön uuteen hallitukseen on nimetty Paulina Ahokas (Tampere-talo), Juha Kyyrö (Fullsteam Agency), Tiina Vihtkari (Sublime Music Agency), Mirva Merimaa (Tiketti) ja Riku Salomaa (Music Finland), joka on hallituksen puheenjohtaja.

”Musiikki & Medialla on pitkä, perinteikäs historia ja vakiintunut asema kotimaisen musiikkialan ammattilaiset yhteen kokoavana voimana. Haluamme kunnioittaa tätä historiaa samalla kun viemme tapahtumaa eteenpäin. Tulemme panostamaan laadukkaaseen sisältöön, kansainvälisiin puhujiin sekä verkostoitumismahdollisuuksien tarjoamiseen koko alan toimijoille.”, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Riku Salomaa.

Uusille omistajille yhtiön osakkeet myyvät Tapio Korjus, Epe Helenius, Jussi Santalahti, Jouko Karppanen ja Taija Holm. Juha Kyyrö pitää osakkeensa ja jatkaa tulevassa omistajapohjassa

”Olen tyytyväinen, että Musiikki & Media -tapahtumaa järjestävän tahon sukupolvenvaihdos on saatu toteutettua näin kokonaisvaltaisesti. Uudessa omistajatiimissä on runsaasti monipuolista musiikkialan osaamista ja tietotaitoa, ja heillä on varmasti kaikki edellytykset kehittää ja kasvattaa Suomen musiikkialan merkittävintä ammattilaistapahtumaa edelleen. Lokakuussa jo 28. kerran järjestetty tämän vuoden tapahtuma oli paitsi kaikkien aikojen suurin, myös kansainvälisin ja saadun osanottajapalautteen mukaan sisällöltään onnistunein. Musiikki & Median brändi ja talous ovat kunnossa ja uskon, että tapahtuman jatko ja tulevaisuus ovat hyvissä käsissä”, sanoo Musiikki & Median hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajista Tapio Korjus.

Lähde: Musiikki & Media