​Radion kuuntelua tutkitaan Kansallisella radiotutkimuksella (KRT), joka mittaa radion kuuntelua vuoden jokaisena päivänä vartin tarkkuudella. Vuosittain tietoa kerätään yli 21 000 suomalaisen radionkuuntelusta. KRT:n yhteydessä selvitetään myös, millä välineellä kuuntelu on tapahtunut sekä miten kuluttajat ovat käyttäneet muita audiopalveluita.

 

Kesä 2020 ja radio

Kesälomalla suomalaiset liikkuvat autolla kotimaassa - radio ylivoimainen kesämedia 

RadioMedian toukokuussa 2020 teettämän tuoreen kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila muuttaa lähes kaikkien kesälomia: 83 % suomalaisista kertoo, että korona-aika on vaikuttanut kesälomasuunnitelmiin. Valtaosa (76 % kyllä, 15 % ehkä) aikoo edelleen pitää lomaa kesällä, pääasiassa autolla kotimaassa liikkuen. Medioiden käyttö lisääntyy kaikissa ikäryhmissä kesällä ja erityisesti radion kuuntelu lisääntyy. Radio liitetään medioista vahvimmin kesään.  

Radio koronakaranteenin aikana

Kysely: poikkeusolot muuttavat suomalaisten medioiden käyttöä - radio edelleen vahva arjen rytmittäjä 

Monien suomalaisten medioiden käyttö on muuttunut koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen johdosta. Radio on säilynyt vahvasti suomalaisten arjessa ja esimerkiksi työmatkailun vähentyminen on siirtänyt kuuntelua autoista koteihin. Televisiota ja sanomalehtiä seurataan myös nyt tiiviimmin kuin aikaisemmin. Tiedot selviävät RadioMedian huhtikuisesta kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1069 15-69-vuotiasta suomalaista. 

Radiovuosi 2019

Radion ääressä viihtyy päivittäin 3,4 miljoonaa suomalaista

Radiota kuunneltiin viime vuonna 2 tuntia 40 minuuttia päivässä. Tämän lisäksi muuta audiota kuunneltiin 43 minuuttia päivässä.

Radion prime time on pitkä, se kestää aamusta pitkälle iltapäivään. Radion kuunnelluin hetki oli arkiaamuisin klo 9, jolloin radion ääressä oli lähes 1,2 miljoonaa suomalaista. Radiota kuunteli päivittäin 69 prosenttia ja viikoittain 91 prosenttia suomalaisista.

Radiovuosi 2018

Radiota kuuntelee viikoittain 92 prosenttia ja päivittäin 71 prosenttia suomalaisista. Perinteisen radion ohella netin radiopalvelut, kuten Radiot.fi, Yle Areena, Supla ja RadioPlay, lisäävät kuuntelijan valinnanvaraa. 

Radiovuosi 2017

Radiota kuuntelee aamuisin yli 2,5 miljoonaa suomalaista

Radiovuosi 2016

Päivittäin radiota kuunnellaan nyt keskimäärin 3 tuntia (3 h 1 min). Radiota kuuntelee viikoittain 94 prosenttia ja päivittäin 75 prosenttia suomalaisista.

Radiovuosi 2015

Radion suosio on Finnpanelin pitkäaikaisen tilastoinnin mukaan säilynyt vakaana. Joka päivä radio tavoittaa edelleen 3,7 miljoonaa suomalaisista. Päivittäin radiota kuunnellaan keskimäärin 3 tuntia (2 h 59 min). Myös kanavauskollisuus on vahvaa. Keskimäärin suomalaiset kuuntelevat 1-2 kanavaa päivässä.

Tilaa syöte RSS - Radion kuuntelu