Radiokanavat

Uutiset radiossa

19.5.2020
Tuoreen kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila muuttaa lähes kaikkien kesälomia: 83 % suomalaisista kertoo, että korona-aika on vaikuttanut kesälomasuunnitelmiin. Valtaosa (76 % kyllä, 15 % ehkä) aikoo edelleen pitää lomaa kesällä, pääasiassa autolla kotimaassa liikkuen. Medioiden käyttö lisääntyy kaikissa ikäryhmissä kesällä. Tiedot käyvät ilmi kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedian teetättämästä tutkimuksesta, jossa haastateltiin tuhatta  15-69-vuotiasta suomalaista toukokuussa 2020.
13.5.2020
RadioMedian hallitus on hyväksynyt RadioMedian kannatusjäseneksi kolme uutta yhtiötä: Radioparatiisi Oy, Beaver Restaurants Oy ja Mediahaloo Oy. Kaikki kolme yritystä harjoittavat internetissä radiotoimintaa.
7.5.2020
Tiedonvälitys on kriisissä. Vaikka luotettavan tiedon kysyntä on kasvanut, tietoa tuottavien ja välittävien mediayritysten talous on romahtanut pysähtyneessä taloustilanteessa. Äkkipudotuksessa on selvää, ettei toiminta jatku aiemmassa laajuudessaan ilman ulkopuolista tukea.  
4.5.2020
Kuukauden radiobiisiksi palkittiin toista kertaa peräkkäin Elastinen feat. Jenni Vartiainen "Epäröimättä hetkeekään". Kyseinen biisi tavoitti ennätysmäärän yleisöä huhtikuun aikana radioissa.
28.4.2020
Kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia pitää selvityshenkilö Elina Grundströmin Liikenne- ja viestintäministeriölle tekemässä selvityksessä ehdottamia mediatukia tarpeellisina, mutta muistuttaa, että annettavan tuen tulisi olla kilpailuneutraalia ja aidosti valikoimatonta, jotta journalismia tekeviä mediayrityksiä kohdellaan yhdenvertaisesti.  

RadioMedia on radion asiantuntija

RadioMedia edustaa kaupallisia radioita Suomessa. Teemme työtä, jonka tavoitteena on radiotoiminnan aktiivinen kehittäminen. Haluamme myös varmistaa kaupallisille radiokanaville parhaat mahdolliset toimintaedellytykset. Palvelemme jäsenkanaviemme lisäksi myös monin tavoin radion kuuntelijoita ja radiomainostajia.  Tuotamme laajasti tietoa mainontapäätösten tueksi ja tarjoamme edullisia mainosratkaisuja yhteiskunnallisille markkinoijille. Kehitämme myös yhdessä YLE:n kanssa Radiot.fi –palvelua, jossa ovat mukana miltei kaikki suomalaiset FM-radiokanavat.