Kaupallinen radio täyttää tänä vuonna 35 vuotta - koko vuosi yhtä juhlaa

Radio ja radiomainonta voivat nyt hyvin Suomessa. Suomalaiset kuuntelevat radiota keskimäärin kolme tuntia päivässä ja radion suosio mainosvälineenä on kasvanut tasaisen vahvasti jo yli viiden vuoden ajan ja kasvu jatkuu vahvana myös tänä vuonna >>

Elämme myös ajassa, jossa podcastit ja äänikirjat ovat suosituimpia kuin koskaan, älykaiuttimet ja suomenkieliset ääniohjausteknologiat ovat pian tulossa markkinoille, radiota kuunnellaan perinteisen FM:n ohella ondemand-palveluista ja netin kautta ja korvakuulokkeita myydään kiihtyvään tahtiin joka puolella maailmaa. Voikin sanoa, että audio elää nyt uutta kukoistuskautta.

KAUPALLINEN RADIO viettää nyt 35v-juhlavuotta. Nuorekas, mutta silti jo elämänkokemusta saavuttanut ikä saavutetaan vuoden 2020 keväällä.

Juhlavuotta leimaavat monet tärkeät asiat, kuten vuoden vaihteessa alkava uusi toimilupakausi, toimialan rakenteelliset muutokset ja audion roolin kokonaisvaltainen kasvaminen. RadioMedia ja koko kaupallisen radion toimiala pyrkivät jatkuvasti nostamaan radiota yhä keskeisemmäksi osaksi mainostajien työkalupakkia ja nostamaan sen tunnettuutta. Juhlavuoden keskiössä on mm. alan osaamisen kehittäminen, jatkuva radion eduista viestiminen sekä alan monialainen edunvalvonta.

Vuoden toimintasuunnitelmassa on mm. seuraavia asioita (pidätämme oikeuden muutoksiin):

- #Radio35-juttusarja vuoden teemoista
- Sound of Radical Thinking -seminaari ja workshop
- Perehdytys radiotoimialaan 4.12. sekä myös keväällä (kevään perehdytys peruttu)
- Kaiku-radiomainoskilpailu - startti 10.12.2019
- RadioAwards-kilpailu - startti 11.12.2019
- Mediapäivä 30.1: RadioMedia järjestäjäkumppanina
- World Radio Day 13.2.2020
- RadioGaalan yleisöäänestys - 10.2. - 1.3.2020
- RadioGaalan shortlistan julkistamistilaisuus >> 17.3.2020 (peruttu)
- RadioGaala - 24.4.2020 Kampin Narinkkatorilla Helsingissä (gaala siirretään myöhemmin pidettävään ajankohtaan)