Podcastit

Tältä sivulta löydät RadioMedian toimittamia podcasteja.

JayJay Leskinen

6.5.2021: Juha Kakkurin toimittamassa JayJay Leskisen muistoksi tehdyssä podcastissa on tarjolla helmiä JayJayn arkistoista, eli näytteitä hänen tekemistään haastatteluista ja toimittamista ohjelmista, joita oli mm. listaohjelma Coca Cola Eurochart Top 50. Lisäksi tarjolla on JayJayn kanssa työskennelleiden haastatteluja: esimerkiksi RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller kertoo, mikä oli JayJayn panos Radio Suomipopin syntymiseen.

 
 

#radio35: Harri Moision maailmassa osa 1

Radioalan konkari ja vaikuttaja Harri Moisio kertoo kevään 2020 juttusarjassamme omia kokemuksiaan ja näkemyksiään radion kehityksestä eri vuosikymmenillä. Sarjan ensimmäinen osa alkaa Salosta vähäunisen yön jälkeisenä helmikuisena aamuna vuonna 1990.

 

#radio35: Harri Moision maailmassa osa 2

Radioalan konkari ja vaikuttaja Harri Moisio kertoo kevään 2020 juttusarjassamme omia kokemuksiaan ja näkemyksiään radion kehityksestä eri vuosikymmenillä. Osassa 2 käydään läpi Moision kokemuksia 90-luvulla.

 
 

#radio35: Harri Moision maailmassa osa 3

Radioalan konkari ja vaikuttaja Harri Moisio kertoo kevään 2020 juttusarjassamme omia kokemuksiaan ja näkemyksiään radion kehityksestä. Sarjan kolmannessa osassa seikkaillaan Auran Aalloilla Turun jääkiekkohuumassa 90-luvun puolivälissä ja selviää mm. tapasiko Harri prinssi Philipin.

 

#radio35: Harri Moision maailmassa osa 4

Radioalan konkari ja vaikuttaja Harri Moisio kertoo kevään 2020 juttusarjassamme omia kokemuksiaan ja näkemyksiään radion kehityksestä. Sarjan neljännessä osassa keskitytään 2000-luvun tapahtumiin: Harri Moisio nappaa itselleen monivuotisen ohjelmapäällikön paikan turkulaisella Auran Aallot -radiokanavalla ja lopulta siirtyy radiotöihin Helsinkiin.

 

#radio35: Harri Moision maailmassa osa 5

Radioalan konkari ja vaikuttaja Harri Moisio kertoo kevään 2020 juttusarjassamme omia kokemuksiaan ja näkemyksiään radion kehityksestä. Sarjan viidennessä ja viimeisessä osassa seikkaillaan Sika-Harrina Radio Rockilla, tehdään aprillipiloja ja summataan koko 30-vuoden radioura.

 
 
Miten syntyi kaikkien aikojen radiobiisi J. Karjalaisen Hän?

J. Karjalaisen kappale Hän on ollut soitetuin kappale radiossa vuodesta 1985 tähän päivään. J. Karjalainen sai kappaleesta RadioGaalan erikoispalkinnon kesäkuussa 2020. Toimittaja Juha Kakkuri haastatteli Karjalaista biisin taustoista - haastattelussa selviää muun muassa minkälainen oli biisin alkuperäinen sanoitus.

 

Menestyshittien sanoittaja Saara Törmä: ” Lekalla päähän ja sillä mennään”

Yksi tämän päivän menestyshittien tekijöistä on sanoittaja Saara Törmä, joka on kirjoittanut tekstit mm. Kaija Koon ”Kaunis rietas onnellinen”, Lauri Tähkän ”Morsian” ja Jesse Kaikurannan ”Järjetön rakkaus” -kappaleisiin. Myös lukuisat Antti Tuiskun hitit, kuten ”Hyökyaalto” ja ”Valittu kansa” ovat Törmän käsialaa.

Saara Törmä paljastaa toimittaja Juha Kakkurin haastattelussa muun muassa pystyykö kappaleen menestystä ennakoimaan ja mitä Törmän oma ”Lekalla päähän ja sillä mennään” -resepti tarkoittaa.

 

Lainsäätäjät -podcast, osa 2:

Lainsäätäjät -podcast osa 2, 3.3.2020: Lainsäätäjät-podcastin toisessa jaksossa radiotoimittajat Aki Linnanahde ja Harri Moisio keskustelevat Eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenien kanssa suomalaisen median vastuusta faktapohjaisen ja monimuotoisen yhteiskunnallisen keskustelun ylläpitäjänä, hyvästä radio- ja mediasisällöstä ja muista ajankohtaisista aiheista.
 

Lainsäätäjät -podcast, osa 1:

Lainsäätäjät -podcast osa 1, 17.12.2019: RadioMedian Stefan Möller ja Johanna Halkola kutsuttiin joulukuussa Eduskuntaan Liikenne- ja viestintävaliokuntaan keskustelemaan kansanedustajien kanssa autoradion tulevaisuudesta ja alustataloudesta. Samalla aloitettiin Lainsäätäjät-podcast, jonka ensimmäisessä jaksossa Aki Linnanahde ja Harri Moisio haastattelevat kansanedustajia radion ja median merkityksestä alustatalouden valtakaudella, fake news -ajan medialukutaidosta ja muista ajankohtaisista aiheista.

 

 

Täry-palkinnon voittaja

RadioMedian podcast 28.6.2019: RadioMedian Stefan Möllerin haastattelussa Täry-palkinnon saaja Miki Liukkonen sekä ylituomari Jani Halme

 

 

Miten alkoholia voi mainostaa audiossa

RadioMedian podcast 23.5.2019: Taina Roth ja Valviran lakimies Anne Ritari ja tarkastaja Iina Väkinen keskustelevat siitä, miten alkoholia voi mainostaa audiossa.

 

 

Miten lääkemainontaa voi mainostaa radiossa

RadioMedian podcast 20.5.2019: Taina Roth ja Lääketeollisuus ry:n lakimies ja erityisasiantuntija Jaakko Laurila keskustelevat RadioMedian podcastissa sääntelystä ja miten lääkemainontaa voi tehdä radiossa