Kesäkuu 2014: Näin syntyi Radiot.fi

Radiot.fi on nyt kaksi viikkoa vanha. Sovelluksemme syntyi useamman vuoden ja tiiviin yhdeksän kuukauden työskentelyn jälkeen. Siitä on kohta kaksi vuotta, kun RadioMedian liittokokoukseen kutsumamme Michael Hill RadioPlayer UK:sta esitteli brittien vastaavan applikaation, ja yhdeksän kuukautta siitä, kun istuimme Ylen kanssa saman pöydän ääreen. Tavoitteemme oli yhtenäinen – halusimme radion niihin välineisiin, joita suomalaiset käyttävät.

Radiot.fi:stä meinasi ensin tulla britti. Olimme tosissamme ostamassa lisenssiä UK:sta. Onneksi Reaktorin pojat uskalsivat rohkeasti kyseenalaistaa päätöstämme ja nyt voimme olla ylpeitä suomalaisesta sovelluksestamme.

12.6 aukesi websivu radiot.fi ja samoihin aikoihin sovellus lanseerattiin Android –käyttöjärjestelmiin. iOSiin sopiva apps näki päivänvalon juhannusaattona – kabanossi ja radiot.fi kokkotulilla, monen juhannus oli pelastettu. Ensi viikolla päivänvalon näkee Windows phonen käyttäjille sopiva radiot.fi-apps. Itse olen tuota web-versiota testaillut jo pari kuukautta, muuta en lenkkeillessä enää käytäkään. Muuton jäljiltä en ole tavallista radiota nostanut keittiönsaarekkeelle, iPhoneni hoitaa nyt senkin viran. Huikea käyttökokemus oli myös Teslassa, jossa radiot.fi avautui koko näyttöön.

Kehitystyö kuitenkin jatkuu. Sovellukset eivät liene koskaan valmiita, tai ovat kuulemma valmiita vasta silloin, kun kukaan ei niitä enää käytä. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ollut appsien lanseeraamisesta, mutta yllätyin ensimmäisten päivien palautemäärästä. Käyttäjät ovat olleet ihastuttavan osallistuvia ja he ovat lähettäneet kehitysideoita, kyselyitä aikatauluista, raportteja toimimattomuudesta sekä kehuja. Kaikki todella positiivisessa hengessä! Tässä muutama makupala:

Pannaan TuneIn narikkaan! /  Joutuuko vielä kauan odottamaan WP8 appsia? Olisi kovasti käyttöä. / Muuten erittäin hyvä eikä pätki ollenkaan!! Niin ja vielä uniajastin vai miksi sitä oikein kutsutaan niin tulisi sovelluksesta vielä parempi!! / Hei! Ensinnäkin kiitokset mahtavasta sovelluksesta. Tuosta suosikit-osiosta...Pystyykö kanavia asettamaan suosikeiksi? / Kiitos tosi hyvästä  IOS  RADIOT apista toimii hienosti. / Mutta kiva ja miellyttävän yksinkertainen käli. Hyvää duunia. / Mahtava radio sovellus, mielestäni ainoa joka toimii ja vielläpä hienon näköinen. Ainoa lisäys mikä tekisi tästä sovelluksesta täydellisen olisi se että radiokanavoita pystyisi lisätä suosikkeihin niin että omien lempi radiokanavien löytäminen olisi entistä helpompaa. / Ensivaikutelma on todella positiivinen. Tätä on kaivattu! Lisätkää suosittelu-nappula, niin voi jakaa ilosanomaa :)

Olen ylpeä sovelluksestamme. Ensimmäisenä päivänä sen strategiset mitat olivat 10 000 uniikkia kuulijaa ja viikon jälkeen 50 000 uniikkia kävijää. Androidiin sovelluksen ladanneista alle yksi prosenttia oli poistanut sovelluksen ja kaikkiaan sovelluksen kävijöistä 40 % oli palanneita kävijöitä, 60 % uusia.

Nyt radio kulkee taskussani koko kesän, toivottavasti myös sinun!

26.6.2014

Pysy kuulolla,

Riina Aho, tutkimus- ja mediapäällikkö, RadioMedia