Iskelmä Rex ja Karjalainen palauttavat paikallisradionsa Radio Rexiksi

Sanomalehti Karjalaisen omistukseen 2018 siirtynyt radiokanava Iskelmä Rex uudistaa toimintamallinsa kevättalven aikana. Kanava muuttaa nimensä takaisin Radio Rexiksi ja kanavan lähetykset tehdään kokonaan paikallisesti.

Radio Jokisena aloittanut, nykyinen Iskelmä Rex on yksi Suomen pitkäikäisimmistä yhtäjaksoisesti toimineista paikallisradioista. Lähetykset alkoivat keväällä 1988. Kuuntelijat ovat vuosia toivoneet alati enemmän paikallista sisältöä ja aiheita lähetyksiin, ja uudistetulla toimintamallilla vastataan tähän toiveeseen. Nyt Iskelmä Rexin tilalle lanseerataan vahvat perinteet omaava ja puhtaasti paikallinen radio, Radio Rex.

”Me haluamme tuoda meidän tavallisten pohjoiskarjalaisten asiat ja keskustelunaiheet radioon ja osaksi kuuntelijoiden arkea. Kuuntelijoille annetaan myös merkittävästi nykyistä enemmän vaikutusmahdollisuuksia kanavan sisältöön”, toteaa radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen.

”Paikallisen paluu -lausahdus on pyörinyt päässäni pian vuoden. Ensin varovaisena haaveena ja nyt konkreettisena muutoksena. Pitää muistaa, että maakunnallisuus tarkoittaa meillä sitä, että Rex kuuluu aidosti koko maakunnan alueella – jopa naapurimaakunnan puolella”, Mustonen naurahtaa.

Sanomalehti Karjalainen on toiminut 145 vuotta maakunnassa, ja toimii vastakin. Karjalaisen toimitus osallistuu vahvasti uuden kanavan pohjoiskarjalaisen journalistisen sisällön tuotantoon.

”Sisältöyhteistyötä Radio Rexin kanssa tullaan jatkossa syventämään entisestään. Samalla saadaan tarjottua lehden lukijoille verkossa ja sovelluksessa toimittajien ääneen lukemia juttuja. Tällä tavoin kulutetut sisällöt ovat kasvussa meilläkin”, kertoo toimituspäällikkö Jyrki Utriainen.

Ohjelmiston uudistaminen koskee erityisesti arkipäiviä, sillä Rexin erittäin suositut viikonloppulähetykset on tehty Joensuusta tähänkin asti eikä niiden sisältöä ole tarkoitus muuttaa. Uudistuneen Radio Rexin lanseeraus tapahtuu keväällä 2020. Nykyiset lähetystaajuudet säilyvät samoina myös jatkossa, eli kuuntelijoiden ei tarvitse hakeutua uusille taajuuksille.
 

Lähde: Sanomalehti Karjalainen